Welk kruis vind je mooier?

Sara Verhoeven

"Allebei." Het probleem is dat, naar mijn mening, de kettingen die worden gedragen met de "verkeerde" kettingen hebben een andere esthetiek. Omdat ik van ze allebei hou.

Als ik je vraag wat het belangrijkste is aan je kettingen, zul je me waarschijnlijk vertellen dat de ketting. Hoe belangrijker het is, hoe minder aandacht ik het moet geven. Dit komt omdat, zie je, een ketting is als een hart met zijn eigen set van verlangens en behoeften. Ik zeg niet dat een ketting niet mooi kan zijn, maar dat het niet gezien mag worden alsof het een doel is om bereikt te worden. Een ketting is net een hart. Dat is het. Dat is het belangrijkste. Ik zeg dat tegen u om een reden: Want het gaat niet alleen over kettingen. Het gaat over harten en een mooie glimlach. Omdat een ketting over je leven gaat.

In Nederland zijn de kettingen die in de winkels worden verkocht gemaakt van koper of ijzer. Maar mensen proberen altijd het koper, het metaal of het staal te verbeteren. Een paar weken geleden was ik in café Vlaanderen in Amsterdam (een restaurant dat lekkere broodjes verkoopt). De eigenaresse, Elisabeth, die daar werkte, zei tegen me: "Ik wil dat je een kijkje neemt op mijn sieraden. Het is gemaakt van een materiaal dat we nu niet gebruiken. Dat wil zeggen, want we gebruiken het al heel lang niet meer. Dit materiaal is een zinkbromidelegering. Ik weet de exacte naam niet. Het is een legering van bromides en zirkoniums." Ik heb er naar gekeken. Begin jaren '70 had Duitsland veel zinkbromide. Wij waren het enige land dat het gebruikte. Dan, in de late jaren '60, veel van deze materialen begon te worden gevonden in China en elders. De Chinezen begonnen ze op nieuwe en innovatieve manieren te gebruiken. Er was dus veel innovatie. Sommige mensen vonden ze kregen een beetje meer bang voor hun buck als ze gewoon hetzelfde deed over weer. U bijvoorbeeld zoiets maken als een Bromide voor kettingen die op exact dezelfde manier met de bromide in de fles wordt gemaakt, en dan u het mengen met water, een beetje suiker toevoegen en het vervolgens op de ketting gieten. Het hoeft niet eens de fles op de ketting te hebben!

Wat ik vond het meest interessant over dit is hoe de fles is een ander object dan de sieraden. Met andere woorden, het is een beetje interessanter voor mij om te zien. Op dezelfde manier zal Happy Socks Ondergoed een proefrun zijn. Dus hebben we het in elkaar gezet.

Ik gebruikte alle materialen uit de fles die zijn gemaakt voor de originele bromide ketting. Het is niet zo duur om te maken en het was het gemakkelijkst te maken. Hier ziet u de afgewerkte ketting.

De Kralen

Zoals je zien op de foto, koos ik 3 verschillende soorten kralen. Sommige zijn gemaakt van glas en sommige zijn gemaakt van een mengsel van kwarts en bromide.

De glazen kralen hebben een fijne structuur. Bekijk een Calvin Klein Ondergoed Sale Dames vergelijking. Ze kunnen gemakkelijk worden uitgerekt en gebogen en dat is waarom we ze gebruiken in de kettingen. Dat is interessant in vergelijking met ketting vergelijk De bromide kralen worden ook gebruikt om de ketting te maken.